Stichting

IMG 7930De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven werd in juli 2011 opgericht en vloeide voort uit de website Adoptiegraven.nl, welke in 2007 werd opgericht door huidig voorzitter van de stichting Sebastiaan Vonk.

De doelen van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven komen in grote mate overeen met die van Adoptiegraven.nl. De Stichting stelt zich onder andere ten doel om informatie te verzamelen over de gesneuvelde Amerikaanse bevrijders en deze beschikbaar te maken voor een groot publiek via de Fields of Honor - Database. Daarnaast hoopt de Stichting als een online platform te dienen waar adoptanten met elkaar in contact kunnen komen om onder andere informatie uit te wisselen over de graven die zij geadopteerd hebben. Het blijft belangrijk om te benadrukken dat onze Stichting geen van de adoptieprogramma's beheert. Dit wordt in het geval van Margraten gedaan door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Meer informatie over het bestuur en vrijwilligers van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, de historie van deze Stichting en hoe u zelf kunt bijdragen aan de Stichting is hier te vinden.

Meewerken

Het behalen van onze doelen kunnen wij niet alleen! Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen door het leveren van een bijdrage aan één of meerdere projecten/activiteiten.

Lees meer...

Bestuur en vrijwilligers

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven bestaat uit een enthousiast bestuur en groep van vrijwilligers. De meesten zijn zelf adoptant van één of meerdere oorlogsgraven. Met hun bijdrage hoopt een ieder de herinnering levend te houden aan de soldaten die voor onze vrijheid sneuvelden.

Lees meer...

Historie

forumoudAl voordat de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven werd opgericht, waren activiteiten ontplooid op het internet op de website Adoptiegraven.nl en onder de naam van diezelfde website. Deze pagina geeft een kort overzicht van hoe Adoptiegraven.nl zich heeft ontwikkeld vanaf de oprichting tot de stichting die het nu is.

Lees meer...

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.