Memory International War Museum

nijverdallogo2In juni 2010 werd in het Overijsselse Nijverdal het nieuwe Memory International War Museum geopend. Dit oorlogsmuseum richt zich onder andere op de geschiedenis van Nijverdal en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook de Tweede Wereldoorlog in het algemeen. Zo is er in het museum een heuse bunker zoals die in Normandië te vinden waren tijdens de Geallieerde invasie in juni 1944 nagebouwd. Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven werkte met het museum om een herdenkingskapel in te richten in het Nijverdalse oorlogsmuseum.

nijverdal1Bij binnenkomst in de kapel valt meteen de achterwand op die voor een groot deel bestaat uit een foto van de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle in België. Op de zijwanden van de kapel zijn de tijdlijnen te vinden van zes Amerikaanse soldaten die begraven zijn op overzeese Amerikaanse begraafplaatsen. Deze door de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven samengestelde tijdlijnen laten het leven, van hun geboorte to hun dood, zien van zes Amerikaanse soldaten, geïllustreerd met enkele foto's van de soldaten. De levensverhalen van onder andere Lawrence F. Shea, Robert L.L. Hull, Herman R. Fuller en Robert R. Moore worden getoond.

Irene Moore, zus van laatstgenoemde, was overgevlogen uit de Verenigde Staten om in september 2010 de herdenkingskapel te openen waarin onder andere haar broer geëerd wordt. De opening hiervan vond plaats in bijzijn van enkele vrijwilligers van onze stichting en van het oorlogsmuseum. Van de opening werd een reportage gemaakt door RTV Oost. Deze is hier (klik) terug te kijken.


Meer foto's van de opening van het museum en van de kapel zijn terug te vinden op ons forum in het topic over de opening van het museum, wat hier (klik) te vinden is. Meer informatie over het museum, waaronder openingstijden, is te vinden op de website van het Memory International War Museum, welke te bereiken is op www.memorymuseum.nl. We hopen dat u een bezoek zult brengen aan het museum, in het bijzonder natuurlijk de herdenkingsmuseum, dat gerund wordt door een team van lokale enthousiaste vrijwilligers.

nijverdal2  nijverdal3   

Deze en duizenden andere Amerikaanse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en nu begraven liggen op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten zijn ook terug te vinden in de Fields of Honor - Database, een ander project van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven.

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.