Projecten

foto1Om haar doelen te bereiken beheert de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven enkele projecten. De grootste hiervan is de Fields of Honor - Database (voorheen bekend als de Adoptiegraven-Database). In de database is informatie te vinden over duizenden soldaten die op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes, Henri-Chapelle en Netherlands (Margraten) begraven liggen.

Andere 'projecten' zijn het forum en de shop. Op ons eigen forum kunt u onder andere meer tips vinden voor het doen van onderzoek en hulp vragen aan andere adoptanten die actief zijn op ons forum. In de shop vindt u enkele producten gerelateerd aan dit onderwerp, waaronder het boek In de schaduw van de bossen, geschreven door Armand Blau.

De Gezichten van Margraten

Met het project De Gezichten van Margraten ambieert de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven om zoveel mogelijk soldaten begraven of herinnerd op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, ook wel American War Cemetery and Memorial Netherlands, een gezicht te geven. Dit wil zij op twee manieren bereiken.
Lees meer...

Memory International War Museum

nijverdallogo2In juni 2010 werd in het Overijsselse Nijverdal het nieuwe Memory International War Museum geopend. Dit oorlogsmuseum richt zich onder andere op de geschiedenis van Nijverdal en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook de Tweede Wereldoorlog in het algemeen. Zo is er in het museum een heuse bunker zoals die in Normandiƫ te vinden waren tijdens de Geallieerde invasie in juni 1944 nagebouwd. Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven werkte met het museum om een herdenkingskapel in te richten in het Nijverdalse oorlogsmuseum.

Lees meer...

Forum

Adoptiegraven.nl heeft een eigen forum waar adoptanten met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast kunt u op het forum enkele tips vinden voor het zoeken van informatie over uw adoptiegraf en indien u hulp nodig heeft hulp vragen. Daarnaast zijn er op het forum ook enkele 'Voorbeeldbrieven' te vinden waarmee u informatie kan aanvragen bij instanties in de Verenigde Staten. Inmiddels heeft het forum ongeveer al 350 leden!

Klik hier om naar het forum te gaan. Lees meer...

Database

screenshotDe Fields of Honor - Database (voormalig de Adoptiegraven-Database) is een project van de stichting en bevat informatie over soldaten die begraven zijn of herinnerd worden op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Epinal, Henri-Chapelle, Lorraine, Luxembourg en Margraten.

De Fields of Honor - Database is een project dat jaren geleden is opgestart en ook nog vele jaren zal duren totdat dit voltooid is. Inmiddels bevat de database al informatie over ongeveer 24.000 soldaten. Klik hier om naar de database te gaan.
Lees meer...

Shop

shopscreenIn onze eigen shop biedt de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven een kleine selectie van producten aan die gerelateerd zijn aan het onderwerp waarmee wij ons bezighouden. Met een aankoop in de Shop steunt u onze Stichting in het bereiken van haar doelen.
Lees meer...

Subcategorieƫn

  • Krantenartikelen De Etalage

    deetalageSinds april 2014 verzorgt de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven een informatieve artikelenreeks in weekblad De Etalage dat verspreid wordt in de gemeentes Eijsden-Margraten en Voeren. In deze reeks, die in het bijzonder wordt geschreven door onze vrijwilliger Arie-Jan van Hees, vertellen we, naast over de activiteiten van onze stichting, over bijzondere gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog aan de hand van de verhalen van de soldaten die begraven zijn of herinnerd worden op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, Limburg. Alle artikelen zijn hier op onze website terug te lezen.

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.