Onderzoek

ancestrycomVele adoptanten willen graag onderzoek doen naar 'hun' soldaat. Ze willen de persoon leren kennen achter de naam en het graf dat ze verzorgen. Helaas, weten sommigen niet hoe en waar zij informatie kunnen krijgen. Via deze pagina geven wij enkele tips hoe en waar u informatie kunt opvragen. Mocht u vragen hebben kunt u deze natuurlijk ook stellen op het forum, waar u ook enkele andere tips kunt vinden.

Heeft u zelf nog een andere tip die hier niet bij staat? U kunt altijd een bericht plaatsen op het forum bij Tips! Wanneer wij deze tip interessant genoeg vinden, zullen wij deze tip op deze pagina zetten, zodat ook andere adoptanten hier gebruik van kunnen maken.

Fields of Honor - Database

screenshotEen mooi begin van het doen van onderzoek is onze eigen Fields of Honor - Database! Inmiddels is er informatie toegevoegd van duizenden soldaten begraven of vermeld op de Muren der Vermisten op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten.
Lees meer...

facesofwarCVRsmall

Faces of War: Researching Your Adopted Soldier

In verschillende landen is een Amerikaanse Begraafplaats uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog te vinden, waaronder in Nederland en in Belgiƫ. Op begraafplaatsen zoals die in Margraten adopteren lokale bewoners al vele jaren uit de dankbaarheid de graven van de aldaar begraven soldaten en de namen van de Vermisten. De adoptanten bezoeken de graven met bloemen en doen in veel gevallen ook onderzoek om meer te weten komen over de soldaat wiens graf of naam zij hebben geadopteerd. Het boek Faces of War helpt bij het doen van onderzoek.
Lees meer...

WWII Memorial en American Battle Monuments Commission

screenshot abmcEigenlijk de basis om het onderzoek mee te beginnen. U zult hier niet veel nieuwe informatie vinden, aangezien op deze websites dezelfde gegevens staan, als op uw certificaat. U komt in ieder geval zijn onderscheidingen te weten. Helaas, is deze lijst van onderscheidingen niet compleet. Maar op WWIIMemorial.com kunt, wanneer u geluk heeft, meer informatie te vinden.
Lees meer...

screenshot naraNational Archives and Records Administration

De National Archives and Records Administration, ook wel afgekort als NARA, zijn de nationale archieven van de Verenigde Staten. Bij deze archieven worden de registratie papieren, enlistment records, van de soldaten bewaard. Helaas, zijn er bij een brand in juli 1973 een paar miljoen records verbrand. Het kan dus zijn dat ook het record van 'uw' soldaat is verbrand.

Lees meer...

Individual Deceased Personnel File

idpf-1Wilt u meer weten over de dood van de soldaat en over zijn (her)begravingen? Dan is het zeker interessant om een Individual Deceased Personnel File aan te vragen. Naast meer informatie over de dood en zijn (her)begravingen, vind u in deze file ook brieven die door het leger naar de familie zijn gestuurd over de begravingen, het formulier waarop de familie moest selecteren waar hun dierbare moest worden begraven en meer.
Lees meer...

afteractionreportAfter Action Report

In een After Action Report staan verslag van gevechten van een bepaalde eenheid die geschreven zijn door de commandanten van de eenheid. Er wordt dan onder andere verteld wat er gebeurd is tijdens de gevechten en ook in welke omstandigheden de gevechten plaatsvonden. Als u benieuwd bent hoe 'uw' soldaat om het leven is gekomen, kunt u een After Action Report aanvragen.
Lees meer...

Missing Aircrew Report

macrWanneer u het graf van een soldaat uit de luchtmacht heeft geadopteerd is het interessant om een Missing Aircrew Report aan te vragen, ook wel afgekort als MACR. Een Missing Aircrew Report bevat informatie over de laatste vlucht van een crew. Zo onder andere de route die het vliegtuig vloog, een lijst van de crew met adressen van de nabestaanden, verslagen van ooggetuigen en enkele andere dingen.
Lees meer...

Ancestry.com

ancestrycomAncestry.com is een website waar miljoenen documenten en foto's op staan. U kunt altijd eens kijken of er iets over 'uw' soldaat op deze website staat. Dit betreft onder andere documenten over overlijden, geboorte etc. Verder heeft Ancestry.com ook nog een groot aantal militaire documenten waar het gaat om registratieformulieren van soldaten en dergelijke.
Lees meer...

Fold3.com

screenshot fod3Fold3.com is een online website, vergelijkbaar met Ancestry.com, die meer dan miljoenen documenten bevat die onder andere gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. Zo vindt u op deze website de meeste Missing Aircrew Reports en ook al een groot deel van het Amerikaanse bevolkingsregister uit 1930 is te vinden op deze website.
Lees meer...

ArmyAirForces.com

screenshot armyairforcesArmyAirForces.com is een website over de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze website bevat verschillende databases met informatie en ook een forum met een groot aantal kenners op het gebied van de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lees meer...

Veteranenorganisaties

17 th_airborne_divisionVeteranenorganisaties hebben vaak zelf een ruime documentatie van hun eenheid tijdens de oorlog beschikbaar. Er bestaat dan ook een kans dat zij ook informatie hebben over de soldaat wiens graf u heeft geadopteerd. Verder zijn er soms onderzoekers bij een veteranenorganisatie die u mogelijk verder kunnen helpen. Ook nog in leven zijnde veteranen hebben mogelijk meer informatie.
Lees meer...

Lokale kranten en bibliotheken

screenshot newslinksWanneer u moeite heeft met het vinden van familie kunt u ervoor kiezen om een lokale krant in de Verenigde Staten te schrijven met de vraag of ze een oproep in de krant willen plaatsen met daarin dat u opzoek bent naar familie van de soldaat. Ook het aanschrijven van een bibliotheek uit de omgeving waar de soldaat vandaan kwam kan zeer nuttig zijn.
Lees meer...

Zoeken van adressen

screenshot yahooMisschien heeft u de naam van een familielid, een vriend of een bekende van de soldaat gevonden, maar nu nog het adres nog! Op het internet zijn verschillende websites, waar u naar adressen in de Verenigde Staten kan zoeken. Enkele websites op een rij.
Lees meer...

Finding Your Father's War

findingyourfatherswarHet boek Finding Your Father's War is geschreven door Jonathan Gawne voor de zonen en dochters van Amerikaanse veteranen die meer willen weten over hun vader tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het boek staan vele tips over hoe je informatie kan vinden bij overheden, archieven, bibliotheken, veteranenorganisaties etc. Daarnaast is er meer informatie te vinden onderscheidingen, worden er documenten uitgelegd etc. Dit is pas een kleine greep uit de  tips die in het boek worden gegeven.
Lees meer...

Find A Grave

screenshot find_a_graveFind A Grave is een Amerikaanse website met informatie over ongeveer 75 miljoen personen en waar ze zijn begraven. Ook soldaten begraven of vermeld op de Muren der Vermisten op overzeese Amerikaanse begraafplaatsen zijn aan deze website toegevoegd. Dit is vaak slechts enkele basis gegevens, maar soms is de pagina bijgevuld met extra informatie door familieleden, onderzoekers etc.
Lees meer...

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.