Nieuw webadres voor stichting

dinsdag, 30 december 2014 23:51

Nadat eerder de website van de Fields of Honor - Database verhuisde naar een nieuw webadres is nu ook de hoofdwebsite van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven verhuisd. Vanaf heden is de website niet langer meer te vinden op www.adoptiegraven.nl, maar op www.svaao.nl. Voor deze overstap is gekozen in goed overleg met de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten om de verwarring over beide stichtingen bij, in het bijzonder, Nederlandse adoptanten weg te nemen.

Al vele jaren beheert de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten het adoptieprogramma voor de begraafplaats in Margraten. Enkel via die stichting is het mogelijk om een graf of een naam op de Muren der Vermisten te adopteren. In 2011 werd door een groep van Belgische en Nederlandse adoptanten de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven opgericht. De laatstgenoemde beheert geen van de adoptieprogramma's, maar zet zich in om een gezicht te geven aan de Amerikaanse soldaten begraven op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes en Henri-Chapelle in Belgiƫ, en de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Waar mogelijk helpt zij ook andere adoptanten en familieleden van soldaten bij hun onderzoek. Tevens organiseert zij jaarlijks een meeting naar een Tweede Wereldoorlog gerelateerde locatie.

Echter door de gelijkenissen in de namen van beide stichtingen, alsmede het gebruik van Adoptiegraven.nl op het internet, is er enige verwarring ontstaan onder een deel van de adoptanten. Door afstand te nemen van de webadressen adoptiegraven.nl en adoptiegraven-database.nl wordt getracht een deel van de onduidelijkheid weg te nemen. Verder zullen beide stichtingen in goede harmonie blijven communiceren over de verschillen tussen de stichtingen.

Dit betekent ook dat de shop en het forum zijn verhuisd naar respectievelijk www.svaao.nl/shop en www.svaao.nl/forum. Vanaf nu zijn wij per e-mail te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.