Nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden met het laatste nieuws over de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven en onze projecten. Nieuwsberichten over adoptanten die in de media zijn verschenen zijn terug te vinden op ons forum. Ga hiervoor naar het gedeelte In de Media.

woensdag, 12 juli 2017 18:24

Nieuwe sponsors voor de stichting

In navolging van de recentelijke aankondiging van de toekomstplannen van de stichting, heeft de stichting inmiddels twee nieuwe sponsoren mogen verwelkomen. Het betreffen Timmerbedrijf André Koch uit Eijsden en Cholly Verhuur uit Maastricht. De stichting is buitengewoon verheugd met de steun vanuit de lokale gemeenschap. Met deze steun kan de stichting namelijk een deel van de kosten die gemaakt worden voor het doen van onderzoek dekken. De stichting wil dan ook beide bedrijven hartelijk bedanken!

dinsdag, 27 juni 2017 20:07

Stichting presenteert toekomstplannen

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven is een collectief van Belgische en Nederlandse adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op oorlogsbegraafplaatsen in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Door middel van het verrichten van onderzoek zet de stichting zich ervoor in dat elke soldaat een gezicht krijgt en hun verhaal behouden blijft. Zo hoopt de stichting de herinnering levend te houden aan deze mannen en vrouwen als eerbetoon aan de offers die zij brachten voor onze vrijheid. Om invulling te geven aan deze missie kondigt de stichting nieuwe plannen voor de toekomst aan. De stichting vraagt uw hulp bij het helpen realiseren ervan.

Acht jaar na het aanmaken van het eerste herdenkingsprofiel in de digitale Fields of Honor - Database werd halverwege december voor de laatste van de meer dan 24.000 Amerikaanse soldaten die op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten begraven zijn of herdacht worden het profiel aangemaakt. Deze profielen bevatten meer informatie over het leven van de soldaat, de militaire diensttijd en, indien beschikbaar, een persoonlijke foto. Hiermee is de database, een project van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, de omvangrijkste bron van informatie over de Margratense soldaten. Zo zijn alle foto’s die tijdens het eerbetoon De Gezichten van Margraten op de begraafplaats te zien zijn terug te vinden in de database. Inmiddels zijn dat er 4.600, 500 meer dan in mei 2016. In totaal is er voor 9.000 soldaten een foto in de database te vinden.

maandag, 24 oktober 2016 22:12

Foto's gezocht kalender 2017

Al enkele jaren wordt er een kalender samengesteld met foto's van de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten. En natuurlijk zullen we dat ook dit jaar weer gaan doen! Dit jaar voor de achtste keer alweer. Net zoals in alle voorgaande jaren is het dit jaar voor iedereen weer mogelijk om foto's voor deze kalender in te sturen. Wij kijken er dan ook naar uit om dit jaar weer vele mooie foto's te ontvangen!

donderdag, 02 juni 2016 23:46

22.500 bezoekers De Gezichten van Margraten

22.500 mensen hebben het eerbetoon De Gezichten van Margraten op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten van 1 tot en met 5 mei bezocht. Tijdens het eerbetoon waren de foto’s van bijna 4.100 Amerikaanse soldaten die begraven zijn of herinnerd worden op de begraafplaats bij hun graven of namen op de Muren der Vermisten te zien. Daarmee liet de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO) voor de tweede keer zien wie de personen waren die sneuvelden voor de bevrijding van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oproep van de stichting om te reflecteren op de vrijheid in de campagne “Omarm de vrijheid” leverde nog eens honderden reacties op.

dinsdag, 19 april 2016 09:40

Nieuw in de shop: Faces of War

In verschillende landen is een Amerikaanse Begraafplaats uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog te vinden, waaronder in Nederland en in België. Op begraafplaatsen zoals die in Margraten adopteren lokale bewoners al vele jaren uit de dankbaarheid de graven van de aldaar begraven soldaten en de namen van de Vermisten. De adoptanten bezoeken de graven met bloemen en doen in veel gevallen ook onderzoek om meer te weten komen over de soldaat wiens graf of naam zij hebben geadopteerd. Het boek Faces of War helpt bij het doen van onderzoek.

Het eerbetoon De Gezichten van Margraten keert dit jaar van 1 tot en 5 mei terug op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Voor deze nieuwe editie roept de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, organisator van het eerbetoon, wederom op tot het insturen van persoonlijke foto’s van de in Margraten begraven of herinnerde Amerikaanse soldaten. Sinds de eerste editie zijn er inmiddels meer dan 450 nieuwe foto’s gevonden.

zaterdag, 24 oktober 2015 17:39

Foto's gezocht kalender 2016

Al enkele jaren wordt er een kalender samengesteld met foto's van de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten. En natuurlijk zullen we dat ook dit jaar weer gaan doen en net zoals in alle voorgaande jaren is het dit jaar voor iedereen weer mogelijk om foto's voor deze kalender in te sturen. Wij kijken er dan ook naar uit om dit jaar weer vele mooie foto's te ontvangen!

Het eerbetoon De Gezichten van Margraten heeft 25.000 bezoekers naar de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten getrokken. Dit maakt de organisator, de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO), bekend. Van 2 tot en met 5 mei waren tijdens het eerbetoon, dat ter gelegenheid van de herdenking en viering van 70 jaar bevrijding in Nederland plaatsvond, voor het eerst in de geschiedenis van de begraafplaats meer dan 3.000 foto's bij de graven of namen op de Muren der Vermisten van de aldaar begraven of herinnerde Amerikaanse soldaten te zien.

zaterdag, 07 maart 2015 14:21

Al 3.000 Gezichten voor Margraten

Van één op de van de op Amerikaanse Begraafplaats te Margraten begraven of herinnerde soldaten is inmiddels een foto beschikbaar. De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (SVAAO) organiseert met De Gezichten van Margraten van 2-5 mei 2015 een uniek eerbetoon waarbij bij meer dan 3.000 kruizen, Davidsterren of namen op de Muren der Vermisten de foto van desbetreffende soldaten geplaatst wordt. De stichting roept nu iedereen ook op om persoonlijke verhalen in te sturen over wat de opoffering van deze soldaten en wat oorlog voor hen betekent.

Pagina 1 van 3

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.