Verhalen

Op het internet zijn enkele websites te vinden met verhalen over soldaten die begraven op o.a. Margraten en Henri-Chapelle. De verhalen zijn meestal geschreven door de adoptanten zelf en gepubliceerd op een website.


Adoptiongraves from hollandAdoptiongraves from Holland

Op de website van Wendy en Arjan houden zij u op de hoogte van de vorderingen in het onderzoek naar de soldaten waarvan zij het graf hebben geadopteerd.

www.adoptiongravesfromholland.nl


Ben SavelkoulBen Savelkoul

Ben Savelkoul heeft het graf van Michael de Febio geadopteerd. Op zijn website is het onderzoek naar hem te volgen. Daarnaast staan er op zijn website ook fotoreportages van verschillende begraafplaatsen die hij bezocht heeft.

www.bensavelkoul.nl


ETiebax

Ed en Anita houden op hun eigen website bezoekers niet enkel op de hoogte van hun laatste vakantie ervaringen, ze wijden ook een gedeelte van hun website aan de zowel Amerikaanse als Britse soldaten wiens graven zij geadopteerd hebben.

www.etiebax.nl


screenshot facesbeyondthegravesFaces Beyond the Graves

Faces Beyond the Graves is de website van Martijn van Haren, adoptant van in totaal 25 graven van Amerikaanse soldaten op de Amerikaanse begraafplaatsen in Nederland en België. Ter herinnering aan deze soldaten creëerde hij voor elke soldaat een pagina op zijn website met informatie en foto's over die betreffende soldaat.

www.facesbeyondthegraves.com


Fallen But Not ForgottenFallen But Not Forgotten

Op de website Fallen But Not Forgotten staan verhalen van soldaten die op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten zijn begraven. De verhalen zijn geschreven door de adoptanten van de graven van deze soldaten.
Daarnaast is er ook nog veel informatie te vinden over de begraafplaats zelf.

www.fallennotforgotten.nl

screenshot hendarHendar

De website van adoptant Armand Hendriks richt zich in eerste instantie op de soldaat wiens naam hij geadopteerd heeft op de Walls of the Missing in Margraten, namelijk dat van Second Lieutenant William H. Henderson. Verder zal hij op zijn website ook aandacht besteed aan de eenheid waarin deze soldaat diende, de 385th Bomber Group, en de Tweede Wereldoorlog in het algemeen.

www.worldwar2-memorial.nl


screenshot honoringtheirsacrificesHonoring their Sacrifices

Op zijn eigen website heeft adoptant Danny Dohmen de informatie en foto's geplaatst van meerdere soldaten begraven op de Amerikaanse begraafplaatsen in België en Nederland waarvan hij het graf heeft geadopteerd.

www.honoringtheirsacrifices.com


In Honored GloryIn Honored Glory

Op In Honored Glory zijn verhalen te vinden van de soldaten die begraven liggen op de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle.
Daarnaast is er ook nog informatie over de begraafplaats zelf op te vinden en ook geluidsfragmenten van uit de Tweede Wereldoorlog.

www.in-honored-glory.info


John BessemsJohn Bessems

John Bessems is adoptant van Steven Revilock en Troy Mitchum Jr. Op zijn website toont hij het onderzoek naar deze twee soldaten.

www.johnbessems.nl


Our Allied HerosOur Allied Heroes

Wesley Haex interesse in de Tweede Wereldoorlog begon al toen hij jong was. Na zijn interesse in Medal of Honor ontvanger Robert G. Cole en bezoeken aan het graf LTC Cole besloot hij ook een graf te adopteren op Margraten. Hij adopteerde het graf van CAPT Mc Gee. Ook zijn ouders adopteerden een graf. Op de website Our Allied Heroes staan de verhalen van de drie soldaten waarvan ze het graf hebben geadopteerd en Robert G. Cole.

www.ouralliedheroes.nl


Remember our HeroesRemember our Heroes

Andy heeft drie graven geadopteerd. Op zijn website staan de verhalen en de informatie over deze drie soldaten. Ook van een soldaat waarvan hij niet het graf heet geadopteerd staat het verhaal op zijn website.

www.remember-our-heroes.nl


screenshot sebastiaan collectie2Sebastiaan Collectie

Sebastiaan Vonk, tevens voorzitter van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, heeft drie graven geadopteerd. Die van Lawrence F. Shea, begraven op Margraten; die van Charles G. Brinkley, begraven op Henri-Chapelle en die van Richard A. Wertheim, begraven op Ardennes. Op zijn website staat bijna alle informatie die hij over zijn adoptiegraven heeft.

www.sebastiaancollectie.nl


Soldiers Of FreedomSoldiers of Freedom

Op deze website zijn de verhalen van de soldaten te vinden waarvan Jean en zijn vader Rob Vijgen de graven hebben geadopteerd.

www.soldiersoffreedom.nlStories Beyond the Graves

Naast diverse recent verschenen nieuwsberichten over aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde onderwerpen zijn op Stories Beyond the Graves ook de verhalen te vinden van meerdere soldaten waarvan het graf geadopteerd is door onder andere Ralph Peeters.

www.storiesbeyondthegraves.com


They Fought For FreedomThey Fought For Freedom

De website They Fought For Freedom is de website van Dennis en Gerda Hermsen. Hun website is opgedragen aan de soldaten die zij hebben geadopteerd op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten. De informatie over deze mannen is dan ook hier terug te vinden.

www.theyfoughtforfreedom.nl

 

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.