Overig

Op deze pagina zijn links te vinden die een verband hebben met het adopteren van oorlogsgraven, één van de Amerikaanse Begraafplaatsen, het doen van onderzoek of andere links die niet onder de andere categorieën vallen.


screenshot akkers_van_margratenAkkers van Margraten

Dit mondeling geschiedenis project probeert een volledig beeld te krijgen van wat de aanleg van de Amerikaanse begraafplaats betekende voor de inwoners van Margraten en omgeving. Veranderde dit het dagelijks leven, en zo ja, hoe? Het vastleggen van verhalen hierover biedt een unieke kans deze geschiedenis voor toekomstige generaties te behouden. De website van dit project geeft meer informatie over het project en de Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

www.akkersvanmargraten.nl


screenshot abmcAmerican Battle Monuments Commission

De American Battle Monuments Commission beheert de overzeese Amerikaanse Begraafplaatsen en Memorials. Op hun website is meer informatie te vinden over de begraafplaatsen en memorials. Daarnaast is er ook meer informatie te vinden over de soldaten die begraven zijn op de begraafplaatsen of vermeld zijn op de memorials.

www.abmc.gov


screenshotFields of Honor - Database

De Fields of Honor - Database is een project van van de stichting. In deze database wordt informatie verzameld over de Amerikaanse soldaten die begraven zijn of vermeld zijn op de Walls of Missing op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle en Margraten.

www.fieldsofhonor-database.com


screenshot margraten_orgMargraten.org

Een website die opgericht is op het initiatief van Stichting Memorial Center Akkers van Margraten. De website bevat verwijzingen naar diverse websites die gerelateerd zijn aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

www.margraten.org


NARANARA

Op de site van de NARA zijn Enlistment Records van Amerikaanse soldaten te vinden. Het is mogelijk dat deze ook beschikbaar is van de soldaat wiens graf u geadopteerd heeft, maar helaas is er in juli 1973 een grote brand geweest in het gebouw waar deze archieven liggen. Enkele miljoenen records zijn daardoor verbrand. Om te zoeken in de database van de NARA klik op AAD (onder Research our Records).

www.nara.gov


screenshot stichting_adoptie_graven_amerikaanse_begraafplaats_margratenStichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten

Al jaren beheert de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten het adoptieregister van deze begraafplaats. Via hun website is het mogelijk om aan te melden voor de adoptie van een graf of een naam op de Walls of Missing. Daarnaast is er meer informatie over de begraafplaats te vinden en de Stichting.

www.adoptiegraven-margraten.nl


screenshot stichting_miaStichting M.I.A.

Tijdens de oorlog raakten vele soldaten vermist in het heetst van de strijd. Zelfs nu zijn van sommige soldaten nog steeds niet de overblijfselen gevonden. Stichting M.I.A. (Missing in Action) probeert de overblijfselen van soldaten te traceren, zodat deze soldaten alsnog een waardige rustplaats krijgen.

www.stichting-mia.nl


screenshot stichting_remember_september_1944Stichting Remember September 1944

Stichting Remember September 1944 stelt zich ten doel om de herinnering aan Operation Market Garden die in September 1944 in Nederland plaatsvond levend te houden.

www.rememberseptember1944.com


Stiwot ForumSTIWOT Forum

Op het STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) forum is een apart subforum te vinden dat zich ook richt op adoptiegraven.

www.stiwotforum.nl


screenshot strijdbewijsStrijdbewijs

Strijdbewijs is de website van Pieter Jutte. Op zijn website zijn vele Tweede Wereldoorlog gerelateerde artikelen te vinden. Zo ook over de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Met o.a. informatie over de zes soldaten die op Margraten zijn begraven en die de hoogste Amerikaanse militaire onderscheiding, de Medal of Honor, hebben ontvangen.

www.strijdbewijs.nl


screenshot wo2_forumWO2 Forum

Bij de website www.wo2.nl hoort het WO2 forum. Hier is het o.a. mogelijk om je verzameling te tonen, als gast vragen te stellen in het onderdeel 'Vragen' en meer.

www.wo2forum.nl


screenshot ww2_etoWW2-ETO

WW2-ETO is een forum over de Amerikaanse strijdkrachten tijdens het European Theater of Operations.

www.ww2-eto.com

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.