HPIM2027Begraafplaatsen van overige nationaliteiten

Het is niet alleen mogelijk om op Amerikaanse begraafplaatsen het graf van een soldaat te adopteren die omgekomen is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig zijn er ook adoptieprogramma´s voor Nederlandse, Gemenebest (Britse, Canadese en Australische graven o.a.) en Russische begraafplaatsen. Op deze pagina vindt u in het kort meer informatie over deze adoptieprogramma's.Begraafplaatsen van het Gemenebest

Brunssum War Cemetery

bwc05De Stichting War Cemetery Brunssum begon in 2011 met een nieuw adoptieprogramma voor de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest in het Limburgse Brunssum. Het is één van de vele oorlogsbegraafplaatsen van het Gemenebest in Nederland. Reeds na de oorlog kende deze begraafplaats een adoptieprogramma, maar dat werd in de jaren 50 op last van de Britse overheid stopgezet. Met steun van de Britse overheid keert het programma nu weer terug op deze begraafplaats waar 328 soldaten begraven liggen.

Het aanmelden voor de adoptie van een graf op deze begraafplaats kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een andere mogelijkheid is door een brief te sturen naar:

Stichting War Cemetery Brunssum
Heugerstraat 21F
6443BR Brunssum

Er wordt gevraagd om een kleine vergoeding van minimaal €5,- om te voorzien in de administratiekosten.

Voor meer informatie over de begraafplaats als het adoptieprogramma voor deze begraafplaats kan de website van de Stichting War Cemetery Brunssum (klik) bezocht worden.

013Nederlandse begraafplaatsen

Nederlands Ereveld Loenen en Militair Ereveld Grebbeberg

Zowel het Nederlands Ereveld in Loenen als het Militair Ereveld op de Grebbeberg in Rhenen (beide in Nederland) vallen onder beheer van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. Deze laatst genoemde organisatie heeft voor deze twee begraafplaatsen een adoptieprogramma opgezet. Op beide begraafplaatsen kunt u kosteloos een graf adopteren. Op het Nederlands Ereveld in Loenen kan dit een graf zijn van een soldaat, maar ook van veel burgers zoals verzetsstrijders, politieke gevangenen, Engelandvaarders en slachtoffers van de gedwongen tewerkstelling (Arbeitseinsatz) in Duitsland. Op het Militair Ereveld Grebbeberg kunt u het graf adopteren van een soldaat die in Nederland is gesneuveld tijdens de meidagen in 1940. Naast het adopteren van een graf op deze centrale Nederlandse begraafplaatsen is het ook mogelijk om een Nederlandse oorlogsgraf te adopteren op een lokale begraafplaats.

Het aanmelden voor de adoptie van een graf kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen tijdens kantooruren met Johan Teeuwisse, tel.: 070-31 31 081.

Voor meer informatie over het adopteren van een Nederlands oorlogsgraf kan gevonden worden op de website van de Oorlogsgravenstichting (klik).

Russische begraafplaatsen

Russisch Ereveld Leusden

Via de Stichting Russisch Ereveld is het mogelijk om het graf te adopteren van één van de 865 Russische soldaten die begraven is op het Russisch Ereveld in Leusden, Nederland. Voor de adoptie van een graf wordt een bijdrage van 50 euro per jaar gevraagd. Met het geld wat door de adopties wordt opgebracht, worden de reizen van nabestaanden naar de graven van hun dierbaren gefinancierd. Wanneer u een graf van een Russische soldaat adopteert, wordt er van u verwacht dat u het graf enkele malen per jaar bezoekt en er een bloemetje komt brengen.

Het aanmelden voor de adoptie van een graf op het Russisch Ereveld Leusden kan via de website van de Stichting Russisch Ereveld. Zie hier: www.russisch-ereveld.nl.

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.