Adopteren

Margraten Cemetery 1945Het adopteren van een graf van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat is op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten al sinds 1945 mogelijk. Het Burger Comité Margraten startte het adoptieprogramma en zette het werk voort tot 2002 toen de daarvoor nieuwe opgerichte stichting Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten (niet onze stichting dus) hun werk overnam. Nu is het ook mogelijk om op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes en de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle te adopteren.

Wilt u ook het graf adopteren van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat om hem te eren, maar weet u niet hoe dit mogelijk is? Hieronder geven wij u informatie hoe het mogelijk is om de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes, de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle en de Amerikaanse Begraafplaats Margraten een graf te adopteren van een gesneuvelde bevrijder. Behalve informatie over hoe het mogelijk is om het graf van een Amerikaanse bevrijder te adopteren, geven wij u ook meer informatie over de begraafplaats zelf.

Naast informatie over hoe het mogelijk is om een graf te adopteren op enkele Amerikaanse Begraafplaatsen vindt u hier ook meer informatie over de mogelijkheden tot het adopteren van een graf op niet-Amerikaanse begraafplaatsen.

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven beheert zelf niet één van de adoptieprogramma's waarover meer informatie op deze website te vinden is. Het is dan ook niet mogelijk om via onze stichting een graf of een naam op de Muren der Vermisten te adopteren of om wijzigingen door te geven aan de adoptieregisters.

Amerikaanse Begraafplaats Ardennes
Amerikaanse Begraafplaats Ardennes

Op de Amerikaanse Begraafplaats Ardennes in België liggen 5328 Amerikaanse soldaten begraven. Meer informatie over de begraafplaats en hoe het mogelijk is om het graf van een Amerikaanse soldaat te adopteren op deze begraafplaats is op deze pagina te vinden. 

Lees meer...

Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle

Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle

Op de Amerikaanse Begraafplaats Henri-Chapelle liggen 7992 Amerikaanse soldaten begraven. Meer informatie over de begraafplaats en hoe het mogelijk is om het graf van een Amerikaanse soldaat te adopteren op deze begraafplaats is op deze pagina te vinden.

Lees meer...

Amerikaanse Begraafplaats Margraten

Amerikaanse Begraafplaats Margraten

Op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten liggen 8301 Amerikaanse soldaten begraven. Meer informatie over de begraafplaats en hoe het mogelijk is om het graf van een Amerikaanse soldaat te adopteren op deze begraafplaats is te lezen op deze pagina.

Lees meer...

HPIM2027Begraafplaatsen van overige nationaliteiten

Het is niet alleen mogelijk om op Amerikaanse begraafplaatsen het graf van een soldaat te adopteren die omgekomen is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig zijn er ook adoptieprogramma´s voor Nederlandse, Gemenebest (Britse, Canadese en Australische graven o.a.) en Russische begraafplaatsen. Op deze pagina vindt u in het kort meer informatie over deze adoptieprogramma's.Lees meer...

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.